Select Page

Deurne vergroent verder

Deurne vergroent verder

De afgelopen zes jaar zijn er in het district Deurne meer dan 7.380 bomen aangeplant. Dat blijkt uit recente cijfers van de groendienst.

“Wij kijken niet alleen naar het verschil tussen gevelde en aangeplante bomen, maar ook naar het groenvolume in het district,” zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). “Het totale groenvolume bepaalt de kwaliteit van het bomenbestand, in combinatie met het aantal grote bomen.”

“Deurne werkt momenteel met innovatieve constructies om de groei en gezondheid van bomen te bevorderen” gaat Sekeris verder: “Dat gaat over grotere open plantvakken, ondergrondse constructies zoals boombunkers, sandwichconstructies en zones met boomgranulaat onder parkeerstroken. Door deze methoden kunnen bomen optimaal groeien en bijdragen aan een groener en leefbaarder stadsdeel.” De districtsburgemeester geeft een voorbeeld: “Neem nu de nieuwe bomen op de Schotensesteenweg en de Baron Leroystraat, die dankzij deze maatregelen alle kansen krijgen om uit te groeien tot volwaardige bomen. Ook in andere delen van het district, zoals bij de verdere vergroening van Eksterlaar, wordt ingezet op een beter bomenbestand.”

Daarnaast besteedt Deurne aandacht aan klimaatbomen, zoals de moeraseik, de amberboom en de linde. Deze bomen zijn bestand tegen verschillende klimaatomstandigheden en dragen bij aan een duurzame en gezonde leefomgeving. “Met deze initiatieven wil Deurne een voorbeeld stellen in stedelijke vergroening en bijdragen aan een betere leefkwaliteit voor haar inwoners.” besluit Sekeris.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)