Select Page

Gevaarlijke bestuurder onderschept bij verkeersactie

Gevaarlijke bestuurder onderschept bij verkeersactie

Gisteren heeft de verkeerspolitie opnieuw een controle gehouden op asociaal rijgedrag in onze politiezone.

De actie werd onder de naam REGO gehouden. Elf voertuigen reden tegen de rijrichting in. Achttien bestuurders waren aan het gsm’en terwijl ze aan het rijden waren. Vier bestuurders negeerden het rode verkeerslicht. Verder waren er nog een aantal andere verkeersovertredingen.

Net na een controle aan de Ruggeveldlaan hoorde een van de anonieme patrouilles een auto met gierende banden vertrekken. Geschrokken omstaanders wezen het voertuig na waardoor het iets verderop aan de Venneborglaan door de politie opgemerkt kon worden. Ze zagen hoe de bestuurder vanaf de rotonde aan de Alfons Schneiderlaan zijn snelheid aanzienlijk opdreef. De auto draaide, opnieuw met gierende banden, de Paulus Beyestraat in. Zonder twijfel maakte de bestuurder daarbij gebruik van de handrem om het manoeuvre uit te voeren. Op 50 meter van een school draaide de man zijn voertuig om en vertrok opnieuw al slippend en rakelings langs het anonieme politievoertuig. Wat verder is het voertuig gestopt. De bestuurder legde een positieve ademtest én drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingehouden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)