Select Page

Proefproject schoolstraat rond Sint-Rumoldusschool

Proefproject schoolstraat rond Sint-Rumoldusschool

De Tirinusstraat en Louis Van Craenstraat worden als proefproject een schoolstraat vanaf maandag 17 april. Het doel is om de verkeersveiligheid aan de aanwezige school te verhogen.

De Tirinusstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Paulus Beyestraat en de Louis Van Craenstraat. De rijrichting van de Louis Van Craenstraat wordt omgedraaid (richting Ter Rivierenlaan) in de week van 10 april. Het afsluiten gebeurt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.30 uur en van 15.30 tot 16.00 uur. Op woensdag tussen 8.10 en 8.30 uur en tussen 12.00 en 12.30 uur.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, steppers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

Met deze ingreep willen stad Antwerpen, district Deurne en de Sint-Rumoldusschool de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren. Het gaat nog om een proefproject dat ten vroegste eind oktober 2023 geëvalueerd zal worden. Dan wordt beslist om de ingrepen permanent te maken, eventueel bij te sturen of stop te zetten.

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)