Select Page

Duizend kilometers in een ruk op de fiets

Duizend kilometers in een ruk op de fiets

1000 kilometer in één ruk afleggen op de fiets, 1000 kilometer rijden in 40 uren, dan ben je toch wel een superatleet. Elias Renard bracht dit bravourestuk tot een goed einde.

Vroeg in de ochtend van Goede Vrijdag sprong Elias Renard op de fiets. Hij wilde non-stop 1000 km fietsen voor het goede doel. Een dikke 40 uren later was hij weer thuis. Hiermee was de oud-scoutsleider van de 30ste prins Boudewijn in Te Boelaarpark niet aan zijn proefstuk. In 2021 legde hij een ronde van 500 km af en het jaar daarop maalde hij 750 km. En dit jaar deed hij daar nog eens 250 km bij. Renard legde een sigaarvormig parcours af. Van hier tot Bremen (Duitsland) en terug. Onderweg kon hij rekenen op de ondersteuning van twee vrienden en zijn tweelingbroer, die hem volgden in een volgwagen.

Gisteravond werd hij dan door vrienden en familie onthaald als een held. Vriendin Ellen Loos vertelt hoe de onderneming is verlopen: “Het was een uitputtende tocht. Elias had vooral last van koude en nattigheid. Toen hij ongeveer 650 km had gereden, kreeg hij ook pijn in de knieën. Dat is gelukkig verholpen door de fiets aan te passen. In het eerste deel kreeg hij om de 90 km bevoorrading door de volgploeg. Later werd dan om 60 km. Dan kreeg hij extra aanmoedigingen, kon hij iets eten en eventueel andere kleren aantrekken.” We willen graag weten of Elias volgend jaar nog een langer fietstochtje gaat doen. Ellen Loos lacht: “Dat denk ik niet. Alhoewel hij al wel op zoek is naar een nieuwe uitdaging.”

Elias Renard had aan zijn krachttoer ook een goed doel verbonden. Mensen konden geld storten voor Kom Op Tegen Kanker. De actie loopt nog tot 10 april. www.komoptegenkanker.be/acties/elias-doet-de-duizend

Foto boven: Elias Renard (tweede van rechts) met zijn begeleiders van de volgwagen

Foto onder: De aankomst van de wielerheld

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)