Select Page

Jeugdboekenmaand gaat met veel enthousiasme van start

Jeugdboekenmaand gaat met veel enthousiasme van start

Gisteren knipte districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (N-VA) samen met heel wat enthousiaste kinderen het lintje van de 52ste jeugdboekenmaand door. Het thema is ‘Geluk’.

Het plechtig momentje ging gepaard met het overhandigen van wensen bedoeld om heel wat Deurnenaars ‘gelukkiger’ te maken. “Blij om vandaag zoveel enthousiaste lezertjes te ontmoeten en wat die wensen betreft…daar beloof ik werk van te maken. We dromen immers allemaal van een ‘gelukkig’ Deurne!” beloofde schepen Brydenbach. Ze riep iedereen op om deze maand zeker een bezoekje brengen aan Bibliotheek Arena of Bibliotheek Couwelaar. Brydenbach: “Er staan leuke workshops en andere activiteiten op het programma.”

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil organisator ‘Iedereen Leest’ aandacht vragen voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar heeft Jeugdboekenmaand aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. Dat kan gaan over je hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)