Select Page

Groen Deurne is bezorgd over Captain Jack

Groen Deurne is bezorgd over Captain Jack

Op de districtsraad pleitte districtsraadslid Mathijs Post (Groen) voor schone lucht en een groene omgeving, die volgens de groenfractie “verder onder druk komt te staan door het absurde plan van pretpark Captain Jack naast de luchthaven.”

“Ook al is het geen Deurnes grondgebied, wij gaan last ondervinden mocht dit pretpark op die plek worden gerealiseerd. Denk maar aan extra verkeer en de verdere verharding van de regio.” verduidelijkte Post: “Terwijl het district alle moeite moet doen om een stoep uit te breken en burgers worden aangemoedigd om te ontharden, gaat men een goede kilometer verderop 5 hectare open gebied volbouwen. De ernst wordt onderschat. Het bestaand groen en de biodiversiteit van onze omgeving staan onder druk. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, we moeten daar zorgvuldig mee omgaan.”

Het raadslid ging verder: “Het is niet omdat iemand met 200 miljoen komt zwaaien, dat we interesse moeten hebben voor dit project. Er is al een verkeersinfarct in die omgeving en ons grondwaterpeil is te laag. Dat wordt straks nog meer naar beneden gepompt. Het plan vormt bovendien een extra bedreiging voor de nabestemming van het vliegveld dat ingetekend staat als parkgebied. Ruim 10000 bewoners hebben de petitie van Groen Mortsel al ondertekend.”

Groen kreeg bijval van Benjamin Weyts (CD&V) en Frank Geudens (Vooruit). Post: “Het districtscollege werkt ondertussen met verschillende besturen rond de luchthaven samen aan een gemeenschappelijke tekst. Groen hoopt dat die ambitieus zal zijn.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Jef Vrelust

    CD&V zit toch ook in de Vlaamse regering niet? Wat een hypocrisie weer van de christendemocraten! En wat die Geudens daar na al die jaren nog zit te doen is me ook een raadsel. Heeft die nog niet genoeg poen geschept?

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)