Select Page

EXPO en Modeshow avAnt in het Provinciehuis

EXPO en Modeshow avAnt in het Provinciehuis

Op Campus Rivierenhof van avAnt vind je de kunstrichtingen van het Provinciaal Onderwijs. Leerlingen vinden hier heel wat opleidingen om hun creatief talent te ontplooien. En het resultaat daarvan toonden ze maandagavond tijdens de Modeshow en Expo in het Provinciehuis.

FASHION | Mode

De lichten dimden, de muziek zwol aan en de catwalk riep: tijd voor de jaarlijkse modeshow van avAnt. Fashion is weer terug en deze keer met een onweerstaanbare twist. Het Provinciehuis, een architecturale parel op zich, diende als het perfecte decor. De leerlingen mode presenteerden hun ontwerpen, variërend van tijdloze basics tot gedurfde couturestukken, allemaal geïnspireerd door de diverse en kleurrijke wereld van eten. De leerlingen van het 7e jaar Mode maakten ook enkele showstukken, waarvoor ze zich baseerden op haute couture van bekende designers op de catwalk, zoals de ei-jurk of de donutjurk. De leerkrachten ontwierpen, als kers op de taart, een eigen showstuk in AI met als thema Delfts Blauw.

EXPO | Kunst

Een bonte mix van media, waarbij gerecycleerde materialen een nieuw leven krijgen. Geïnspireerd door de geest van het dadaïsme, waar absurditeit en creativiteit hand in hand gaan. Je voelde de energie van een verlaten feestje, waarin vergeten objecten nieuw leven krijgen in een betekenisvolle & creatieve context. En je verloor jezelf in de subtiele nuances van de vergankelijkheid, want vaak schuilt schoonheid in de tijdelijkheid van het bestaan.

Foto: Provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) met leerlingen van het 7e jaar Mode voor de Tafel des Tijds.

Foto’s onder: de donut-jurk, de ei-jurk, de Delfts Blauw-jurk.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)