Select Page

Bewoners rond de Drakenhoflaan willen hun bus terug

Bewoners rond de Drakenhoflaan willen hun bus terug

“Door de afschaffing van de bus op de Drakenhoflaan geraken mensen geïsoleerd. Dus zullen oudere mensen ook niet gauw hun auto wegdoen.”

Els Stoffelen-Simons (84) wilde niet langer meer lijdzaam toezien. Ze startte een petitie om de bus terug naar haar buurt te brengen en in geen tijd had ze 180 handtekeningen verzameld. Een indrukwekkend getal als je weet dat de buurt waar de petitie werd aangeboden uit twee straten bestaat, de Leon Stampelaan en de Georges Ivanowlaan, goed voor een 200 huizen. Voor Gazet van Deurne schetst de kranige vrouw nog even de situatie: “Tot 2015 reed bus 244 op de Drakenhoflaan en waren wij op 20 minuten aan het Centraal Station. Die bus werd geschrapt en lijn 31 kwam in de plaats. De frequentie lag lager en de reistijd was dubbel zolang als bij lijn 244. Sinds begin 2018 is ook deze bus afgeschaft. En nu is onze buurt, samen met de buurten Langbaanvelden en Unitas, ontstoken van openbaar vervoer.”

Met de auto naar de tramhalte

Het ontbreken van openbaar vervoer heeft een ernstige impact. Want de meest nabijgelegen verbinding met het stadscentrum zijn de tramlijnen 4 en 9. Els Simons: “Dat is vanaf hier 1,4 km, gemiddeld 20 minuten wandelen. Sommige mensen doen er langer over en voor de mensen van de Langbaanvelden is het nog verder.” En dat heeft zijn gevolgen. Els Simons somt het even op: “Oudere mensen raken moeilijk nog ergens anders en blijven noodgedwongen thuis zitten. Zelfs naar de activiteiten voor senioren in de zaal naast de Sint Jozefkerk gaan ze niet meer. Waardoor ze geïsoleerd raken. Anderen, die nog over een auto beschikken, doen die onder geen beding weg. Er zijn mensen die hun auto gebruiken om naar de tramhalte te rijden. En ook jonge gezinnen met kindjes wandelen niet eerst naar een tramhalte maar springen onmiddellijk in de auto.”

Wij willen terug een bus

Els Simons zucht: “De overheid zegt dat oudere mensen een goede omkadering moeten krijgen opdat ze langer zelfstandig zouden kunnen blijven wonen. En dan schrappen ze het openbaar vervoer waardoor die mensen in een isolement terechtkomen. Wij vragen dan ook terug een bus op de Drakenhoflaan die naar het stadcentrum rijdt.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)