Select Page

De natuur is van slag

De natuur is van slag

De natuur is van slag

De natuur lijkt uit zijn winterslaap te ontwaken. Een gevolg van het zachte weer wat dan weer een resultaat is van de klimaatopwarming.

We zijn putteke winter en toch zit een houtduif in een berkenboom voor de Sint Jozefkerk te broeden op eieren. En tijdens mijn verblijf de voorbije dagen in het Zuiden van het land zag ik hazelaars in bloei. Een zachte winter is welgekomen nu de energieprijzen de pan uit swingen. Maar er zijn eveneens minder aanlokkelijke vooruitzichten aan de klimaatopwarming. Het ritme van de seizoenen en de daarmee gepaard gaande mechanismen van bestuiving van planten en de groei van groenten en fruit raken verstoord. Andere evoluties zijn al evenmin aantrekkelijk. Exotische steekmuggen, zoals de tijgermug, slagen erin om bij ons te overwinteren. En die beestjes zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van een aantal bedreigende ziekten zoals gele-, knokkel-, westnijl- en zikakoorts.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)