Select Page

Sportclub van Jamal Ben Saddik blijft nog even dicht

Sportclub van Jamal Ben Saddik blijft nog even dicht

Net voor de jaarwisseling liet burgemeester Bart De Wever weten dat Vinci Club, de nieuwe sportclub van kickbokser Jamal Ben Saddik in Deurne, niet zou openen, zoals voorzien, op 2 januari. De nieuwe uitbater stapte daarop naar de Raad van State. Maar die heeft nu beslist dat de sluiting gegrond is.

Jamal Ben Saddik, ook bekend als The Goliath, is een kickbokser en staat momenteel gerankt als de nummer 2 zwaargewicht in de wereld. De man wil een fitness- en kickboxclub starten op de Cruyslei in Deurne. Maar de sporter is blijkbaar ook in onmin geraakt met de drugswereld. Zijn familie was al eerder het doelwit van aanslagen die te maken zouden hebben met een conflict in het drugsmilieu. Op 13 december ll. werd echter voor de deur van zijn nieuwe club een zwaar cobra-vuurwerk tot ontploffing gebracht. Op de gevel naast het pand lieten onbekenden met graffiti een boodschap achter met daarin de initialen van de vechtsporter: ‘Dood JBS Dede Dief.’ ‘Dede’ is straattaal voor ‘dood’.

De burgemeester van Antwerpen wil daarom dat uit reden van openbare veiligheid de deuren van de nieuwe club nog even gesloten blijven. Na twee maanden zal hij de situatie evalueren. Jamal Ben Saddik vond de sluiting van de club door de burgemeester onterecht en wendde zich tot de Raad van State. In een arrest van dit rechtscollege staat nu dat de sluiting op de juiste motieven berust en dat een sluiting van twee maanden niet disproportioneel is.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)