Select Page

Sint Fredeganduskerk krijgt een sfeervolle belichting

Sint Fredeganduskerk krijgt een sfeervolle belichting

De parochiekerk Sint-Fredegandus wordt vanaf vandaag prachtig uitgelicht. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD) staken samen de lichten aan.

Een zachte lichtsluier schijnt vanop afstand op de gevelpartijen. Hierbij wordt een warme tint gebruikt om de rode baksteen volledig tot zijn recht te laten komen. Op het leistenen dak zijn een aantal lichtbalken voorzien. Met een koelere kleur licht het oude dak sprankelend op. ​De spitse toren, die een herkenningspunt is voor elke Deurnenaar, wordt langs vier zijden aangestraald en is zo zichtbaar vanop grote afstand. Lichtdetailleringen op de voorgevel leggen accenten op de natuurstenen spitboogvensters. Dit geeft het geheel meer reliëf en levendigheid. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris is tevreden: ​”Een droom die eindelijk werkelijkheid wordt… Deurne verlicht haar oudste monument. Sint-Fredegandus is immers het begin van het huidige Deurne.”

Uiteraard is voor het aanstralen van de Sint-Fredeganduskerk de meest recente energiebewuste en duurzame ledverlichting gebruikt. Het lichtplan is opgesteld met respect voor de erfgoedwaarde van zowel de beschermde kerk als het omliggende beschermde kerkhof. De ingrepen zijn in nauw overleg met het agentschap onroerend erfgoed uitgevoerd en passen in het algemene lichtplan van de stad Antwerpen. Waarbij naast basisverlichting extra aandacht gaat naar het verlichten van speciale gebouwen en monumenten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)