Select Page

Afvalophaling, sorteren en recycleren: dit verandert vanaf 2021

Afvalophaling, sorteren en recycleren: dit verandert vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 veranderen een aantal regels voor de huisvuilophaling. Lees dus aandachtig onderstaand artikel.

Afvalophaling op feestdagen

Vanaf 1 januari heeft elke buurt een vaste ophaaldag voor huisvuil voor het hele jaar. De regeling met verschoven ophaaldagen bij feestdagen, vervalt dus. Daardoor vereenvoudigt de dienstverlening en wil de stad burgers extra motiveren om afval correct aan te bieden. Deze regeling staat ook op de nieuwe ophaalkalender. Deze is vanaf 1 januari online raadpleegbaar via www.antwerpen.be/ophaalkalender .

Meer plastic in de pmd-zak

De sorteerregels voor pmd worden vanaf januari makkelijker. In de pmd-zak mogen vanaf 2021 ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen zoals yoghurtpotjes, botervlootjes, plastic zakken, folies… Dit betekent veel minder restafval en meer recyclage. De oude pmd-zakken blijven onbeperkt geldig. Alle informatie daarover staat op www.antwerpen.be/pmd .

Let echter goed op: verpakkingen bestaande uit een mix van materialen, van gevaarlijke stoffen, van motorolie, pesticiden en siliconenkits, met een kindveilige sluiting en piepschuim (isomo) horen niet in deze zak thuis. Dit moet bij restafval!

Breng oude matrassen gratis naar het recyclagepark

Wie een nieuwe matras koopt, kan de oude aan de verkoper geven of ze vanaf 4 januari gratis naar het recyclagepark of het pop-uprecyclagepark brengen. De grofvuilinzameling aan huis blijft betalend. Alle info over de recyclageparken staat op www.antwerpen.be/recyclageparken .

(Foto: archief)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 16km/h NW
Humidity: 77%
Pressure: 1023.03mbar
UV index: 0

(advertenties)