Select Page

Markten in Deurne gaan open

Markten in Deurne gaan open

Deze week gaan de markten open. Maar er zijn tal van voorwaarden waaraan moet worden voldaan.  

Districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) wilde graag weten of de drie markten in Deurne voldeden aan de opgelegde voorwaarden. Omdat het aantal kramen op de markten tot 50 beperkt moet blijven, vroeg Dirckx zich af of de markt van de Lakborslei niet te groot was. En of de verhuis van deze markt naar de Ten Eekhovelei nog altijd door zou gaan. Districtsschepen Philip Van Acker (N-VA) is bevoegd voor markten. Hij antwoordde op de vragen van raadslid Dirckx.

Van Acker: “In de eerste fase van de heropening van de markten wordt het enkel aan abonnementhouders toegestaan om hun standplaats in te nemen, er is dus geen loting. De markt op de Lakborslei telt 44 abonnementhouders, deze hebben dus allen plaats. En in overleg met zowel de betrokken stadsdiensten als de marktcommissie is er beslist de verhuis van de markt uit te stellen naar 1 oktober 2020.”

De schepen gaf ook nog mee dat de eerste markt die zou openen, die van het Arenaplein was. Dat is inmiddels gebeurd, al was het een minimale markt met twee kramen. De volgende zou dan de markt op het Wim Saerensplein zijn, op zaterdag 23/05. Omdat donderdag 21/05 een feestdag is zou de markt op de Lakborslei opstarten op donderdag 28/05.

Foto: de markt van Arenaplein beet de spits af. (Foto: Patrick Willems)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)