Select Page

Deurnese organisatie Kei-Jong wint prijs voor duidelijke taal

Deurnese organisatie Kei-Jong wint prijs voor duidelijke taal

Wablieft, het ‘Centrum voor Duidelijke Taal’, reikt elk jaar de Wablieft-prijs uit. Hiermee bekroont Wablieft projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Gisteravond mocht de Deurnese organisatie Kei-Jong de prijs voor 2022 in ontvangst nemen.

Kei-Jong is een organisatie die zich richt op kwetsbare jongeren van 16 tot 31 jaar. Jonge mensen die nood hebben aan duidelijke informatie. De vzw maakt voor hen brochures met heldere info en een duidelijke opmaak. Met de bedoeling de jonge lezers sterker te maken, zodat ze zelfstandiger in het leven kunnen staan. Die brochures gaan over belangrijke en vaak complexe thema’s zoals stemmen, relaties, racisme en mentaal welzijn. Ook voor jongeren met een beperking die een persoonsvolgend budget willen aanvragen, maakte Kei-Jong een boekje. En staan er ergens moeilijke termen, zoals financiële begrippen? Dan krijgt de lezer uitleg.

De Deurnese organisatie is ook deel van het WAT WAT-netwerk. Dat netwerk van meer dan 100 organisaties werkt samen aan kwaliteitsvolle jeugdinformatie. Dat is correcte en volledige info, op maat van jongeren. Kei-Jong kon de jury, bestaande uit onder meer Stef Wauters, Dany Verstraeten, en Wouter Deprez, overtuigen en ziet haar naam verschijnen op een erelijst met ronkende namen als Steven Van Gucht, Jill Peeters, Vincent Kompany en velen anderen.

Watblieft is ook de uitgever van een krant met duidelijk nieuws, zonder veel moeilijke woorden. www.wablieft.be 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:3921:39 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 88%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 5

(advertenties)