Select Page

Een spoor doorprikken

Een spoor doorprikken

Dit weekeinde begon in het districtshuis onder grote belangstelling de tentoonstelling ‘Een spoor doorprikken’ van Ludo Lens. De kunstenaar was dit jaar ook laureaat van de Cultuurprijs Deurne.

Beeldend kunstenaar Ludo Lens (°1949) woont en werkt in Deurne en in het Waalse Nevraumont. Zijn leven en werk zijn onlosmakelijk verbonden met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen waar hij tot 2014 docent was. Hij exposeerde wereldwijd, met onder meer tentoonstellingen in China en Rusland.

Ludo Lens schildert sinds eind jaren 1960 constructieve abstracte werken in zwart, wit, oker en blauw. In de Antwerpse Academie was zijn naam nauw verbonden met grafologie. Net als bij tekenen gaat het bij grafologie over een schriftuur, om het ordenen van vormen, strepen, punten en constructies.

Voor de beeldobjecten en juwelen van de jaren negentig tot heden werkt Ludo Lens met metaal en zilver, maar ook met rubber, leder, aarde, watten, hout, karton, knopen, vilt, jute, en ijzergaren.

Praktisch

De tentoonstelling ‘Een spoor doorprikken’ loopt nog tot 23 december. Gratis toegankelijk van woensdag t/m zondag van 14 tot 18 u. Districtshuis, Maurice Dequeeckerplein 1 te Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)