Select Page

Zoektocht voor kinderen kent veel bijval

Zoektocht voor kinderen kent veel bijval

Een moeder vond het jammer dat er in deze tijden van corona zo weinig activiteiten voor kinderen zijn. Ze besloot dan maar om zelf iets op poten te zetten.

Hanna Smet is moeder van twee kinderen: Robbe en Jasper. Zij is van opleiding opvoedster en werkt in een school voor bijzonder onderwijs. De jonge vrouw betreurde dat er dit jaar door de coronacrisis weinig activiteiten voor kinderen waren. In de eerste lockdown waren zelfs de speeltuinen  gesloten. Smet: “Je kan wel gaan wandelen met je kinderen, maar na een half uur zijn ze het al beu.” Toen Pasen er aan kwam, besloot ze een zoektocht uit te werken. Ze maakte platen met vragen en opdrachten en hing die op aan de verlichtingspalen in de buurt. Smet: “Het doelpubliek is kleuters en scholiertjes. Als ik een raadsel opgeef, zet ik er steeds weer een tip bij zodat de kleinste kinderen mee kunnen zoeken naar het antwoord.” De activiteit bleek een schot in de roos en in de periode van Halloween kwam er een tweede editie.

“Ik kreeg heel veel leuke reacties, zowel van ouders als van kinderen. Sommige ouders kwamen zelfs vanuit Deurne Noord of Borsbeek. Vandaar dat ik ben gezwicht om nu ook een zoektocht voor Sinterklaas te maken.” vertelt Hanna Smet. Deze keer werkt ze samen met Volkstuinen Deurne, site Drakenhof. De zoektocht passeert langsheen de volkstuintjes en loopt dan verder door Unitas Tuinwijk. Kinderen die de hele tocht hebben afgewerkt krijgen een chocolade versnapering, met dank aan de Volkstuinen Deurne.

Praktisch:

De zoektocht begint op de Mortselsesteenweg 109. Dan richting De Hoeve, afslaan naar de tuintjes, daar rechtdoor en inslaan aan de paardenweide, richting geitjes en daar naar links en zo volgen tot de Drakenhoflaan, afslaan Unitaslaan en Charles Philipslaan en terug Mortselsesteenweg. Einde aan nr. 120. Nog tot aan het feest van Sinterklaas.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)