Select Page

Veiligheidssnoei in de Ertbruggedreefdreef

Veiligheidssnoei in de Ertbruggedreefdreef

Beuken hebben het door de droogte van de laatste jaren enorm lastig gekregen. Daardoor zijn in de beukendreef van het Ertbruggebos sommige bomen afstervend of dood. Hierdoor komt de stabiliteit van de bomen in gevaar. Om de veiligheid van passanten te garanderen, beslisten het Agentschap Natuur & Bos (ANB) en district Deurne om een aantal bomen te snoeien of zelfs te rooien.

Vandaag zijn de snoeiwerken in de dreven in Ertbrugge begonnen. Boswachter Lucas Bergmans geeft meer uitleg bij de werkzaamheden: “In het begin van de week beginnen we met kleinere snoeiwerken met een hoogtewerker. Vanaf donderdag, ten laatste vrijdag komt een knipper, een machine met een lange arm van 32 meter die takken vastgrijpt en afzaagt. Terwijl deze machine rondrijdt, zal de Ertbruggelaan , het vak tussen kruispunt Schotensesteenweg en kasteel Ertbrugge, tijdelijk worden afgesloten. De eigenlijke werfzones zullen steeds met signalisatielint worden afgespannen.”

In het totaal worden 20 grote beuken aangepakt die naargelang de conditie waarin zij verkeren ofwel worden gesnoeid, of van hun takken ontdaan of worden geveld. Boswachter Bergmans: “Het is een ingrijpende maar noodzakelijke ingreep.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)