Select Page

Werkzaamheden voor de oosterweelverbinding zullen voor hinder zorgen

Werkzaamheden voor de oosterweelverbinding zullen voor hinder zorgen

Het Ringfietspad in Deurne zal vanaf 1 augustus tot einde 2023 plaatselijk gesloten zijn. Een deel van het fietspad zal een werfzone worden waar doorgaand verkeer niet meer toegankelijk is. En vanaf woensdag 3 augustus tot en met zaterdagnamiddag 6 augustus krijgt het kruispunt Schijnpoort nabij het Sportpaleis een nieuwe asfaltlaag.

Het gedeelte van het Ringfietspad tussen de Bisschoppenhoflaan en het Rivierenhof zal meer dan een jaar gesloten zijn, vanaf 1 augustus tot einde 2023. Fietsers en voetgangers moeten de omleiding volgen via de Noordersingel of rijden om via het nieuwe dubbelrichtingsfietspad bij Schijnpoortweg. De tramhalte van De Lijn ‘Antwerpen Sportpaleis’ die op het Ringfietspad gelegen is, zal nog wel toegankelijk blijven. Voetgangers kunnen dan via de Ten Eekhovelei een omleiding volgen richting Sportpaleis en Lotto Arena.

Het kruispunt Schijnpoort nabij het Sportpaleis gaat enkele dagen dicht. Het kruispunt krijgt vanaf woensdag 3 augustus 3 uur ’s ochtends tot en met zaterdagnamiddag 6 augustus  een nieuwe asfaltlaag. Die is nodig om tijdens de Oosterweelwerken een veilige doorgang over het drukke kruispunt voor alle weggebruikers te garanderen. Tijdens de asfalteringswerken gaan het kruispunt Schijnpoortweg/Bisschoppenhoflaan en de afrit Deurne vier dagen volledig dicht. De Antwerpse Ring oprijden blijft wel mogelijk maar uitsluitend vanuit het kruispunt Noordersingel/Slachthuislaan.

Foto: bouw van de fietstunnel onder de Turnhoutsebaan

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)