Select Page

Waardevolle natuur krijgt meer kans in Te Boelaarpark

Waardevolle natuur krijgt meer kans in Te Boelaarpark

Het Te Boelaarpark wordt opgefrist. Wegen krijgen een nieuwe bedekking en er wordt ook een overbodige weg verwijderd.

Werklieden zijn volop aan de slag in het Te Boelaarpark. Wat er allemaal staat te gebeuren is een vraag voor Marij Preneel (Groen), districtsburgemeester van Borgerhout en bevoegd voor de groenvoorziening. Preneel: “We nemen de wegen in het park onder handen. We zijn begonnen met het verwijderen van een overbodige weg. Aan de zijde van de ingang Cruyslei-Gitschotellei is er nog een gedeelte van het bos dat dateert uit de periode toen Te Boelaarpark een privédomein was. Daar lopen twee parallelle wandelwegen doorheen. We gaan de buitenste weg verwijderen en de kiezellaag wegnemen zodat een groter aaneengesloten bosbestand ontstaat en de oppervlakte bos toeneemt. En dan krijgen planten als lelietje-van-dalen, dalkruid, adelaarsvaren, blauwe bosbes en valse salie meer kans om te groeien.” Daarmee volgt Borgerhout de regelgeving van Vlaanderen. Die op haar beurt de doelstellingen van Natura 2000 realiseert: ‘het bewaren en versterken van waardevolle natuur in heel Europa’..

Daar blijft het niet bij. In het najaar krijgt een deel van de andere wegen een opknapbeurt. Districtsburgemeester Preneel: “De boskiezel wordt vervangen door een laag porfier, wat zorgt voor een betere toegankelijkheid en aangenamer is voor sporters en wandellaars. Ook de signalisatie voor lopers wordt aangepast.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)