Select Page

Deurne beleeft, vliegt, feest en middeleeuwt

Deurne beleeft, vliegt, feest en middeleeuwt

Deurne beleefde een tropisch weekeinde. Met heel veel activiteiten waartussen het moeilijk kiezen was zoals: ‘Deurne beleeft’ op de Bosuil, ‘Stampe fly in’ op de luchthaven, ‘Unitas Zomerfeest’ in de Unitas tuinwijk of ‘De Quaye werelt’ in het Rivierenhof.

Deurnenaar Vitaliy Kartouchin was onder de indruk van het middeleeuws kampement in het Rivierenhof. Hij zond enkele foto’s met wat uitleg naar GvD: “Elk jaar in juni wordt het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne  tot een middeleeuws decor omgetoverd.  Ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden slaan hun tenten op aan de voet van het  kasteel Sterckshof. Het publiek kan zo van dichtbij kennismaken met het leven in een middeleeuws kampement anno 1477.”

Tussen haakjes, De Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen won de profronde van Deurne, een koers achter derny’s gereden rond het Bosuilstadion.

Foto boven: The Blacksmith’s meadery laat zelfgebrouwen mede proeven

Foto’s onder: sfeerbeelden van Vitaliy Kartouchin

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)