Select Page

Libertijnen, Luchtvaarders en Lange Victors vieren feest

Libertijnen, Luchtvaarders en Lange Victors vieren feest

In de buurt van het vliegveld werd gisteren een straatfeest gehouden. Maar het was niet zomaar een feestje. Het was een bijeenkomt over de districtsgrenzen heen.

De Jozef Libertstraat ligt deels in Deurne en deels in Borgerhout en verbindt Victor De Langhestraat en Luchtvaartstraat. Er heerst een gemoedelijke sfeer in de buurt. En na moeilijke coronajaren was het tijd om eens op een gezellige en ongedwongen manier samen te komen. Initiatiefnemer Evelien Elst vertelt: “Ik heb dit niet alleen gedaan, we zijn er met enkele buren ingevlogen. In de namiddag hadden we vooral aandacht voor de kinderen. Ze mochten fruitsatés maken en er was spelmateriaal van de stad. Er was ook een ‘ballensmijtkraam’ met foto’s van de buren.”

’s Avonds was het dan de beurt aan de oudere bewoners. Evelien Elst: “We hielden een ‘potluck’, een gezamenlijke maaltijd waarbij iedere buur eten en drinken meebracht. En zelf hebben we Velo Gelato uitgenodigd die voor het dessert zorgde.” Om de Libertijnen, Luchtvaarders en Lange Victors, zoals de buren zichzelf noemen, in beweging te krijgen, stond er ook een sessie Lindy hop op het programma, gepresenteerd door Dancing Sophie. Lindy hop is een Afro-Amerikaanse dans gegroeid uit een versmelting van andere dansstijlen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)