Select Page

Nieuwe keerlus komt er en de markt dreigt te verdwijnen

Nieuwe keerlus komt er en de markt dreigt te verdwijnen

De keerlus van de tram aan het Eksterlaar zou worden verlegd naar de Drakenhoflaan-Boekenberglei-Cruyslei. Daarbij dreigt de markt op de Gitschotellei te verdwijnen. Districtsraadsleden Mathijs Post en Steven Van Bockstal (beiden Groen) interpelleerden het districtscollege hierover.

Mathijs Post geeft meer uitleg: “Voor de zomer zou het college samen met Borgerhout ijveren om de markt te behouden. Op de plannen die nu circuleren zijn de nutskasten geschrapt. Bovendien vroegen we ook of er aan de ‘definitieve’ plannen van voor de zomer nog veranderingen waren uitgevoerd. En we wilden ook graag horen wat de toekomstige plannen van De Lijn zijn. Want een lus schrappen zonder plannen is de reiziger van het openbaar vervoer weer eens in de kou zetten.”

Raadslid Post kreeg een antwoord van districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD) maar bleef op zijn honger zitten. Post: “Er waren inderdaad nog veranderingen gemaakt. Zo definitief zijn die plannen ook weer niet. Erger is dat de districtsraad buiten spel wordt gezet. En dat er op tal van vragen geen antwoord is: de markt bijvoorbeeld, of wat met de huidige keerlus.”

Mathijs Post besluit: “We vinden met Groen dat het idee van de keerlus een slecht plan is. Het kost miljoenen, het aanbod openbaar vervoer gaat achteruit, de markt verdwijnt tóch en garanties voor de gezondheid van de eiken is er niet. De enige goede wijziging aan het plan zou zijn: schrappen van de keerlus. Er is geen draagvlak en er zijn genoeg alternatieven, maar N-VA, Open Vld en Vooruit verdedigen braaf de plannen van schepen Kennis.”

UPDATE:

Ondertussen heeft de stad het definitief ontwerp voor heraanleg Boekenberglei-Gitschotellei/Drakenhoflaan en verplaatsing keerlus tram goedgekeurd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)