Select Page

Chronische pijnpatiënten vragen om uw steun

Chronische pijnpatiënten vragen om uw steun

De Belgische Organisatie voor Fibromyalgie Patiënten (BOFiP), is een vzw van en voor mensen met Fibromyalgie en CVS.  Ze zijn ook gekend als ‘chronische pijnpatiënten’.

Reine Dobbeleers is de voorzitster van de vzw. Zij geeft wat uitleg: “Fibromyalgie is een aandoening met constante pijnen en een heel deel verschillende symptomen. Alleen weet men nog steeds niet vanwaar ze komen of hoe ze ontstaan. De oorzaken zijn nog onbekend, waardoor er ook nog geen behandeling of geneesmiddel voor bestaat. BOFiP wil deze ziekte, evenals CVS, meer in de openbaarheid brengen, er aandacht aan geven en er begrip voor vragen.”

De voorzitster gaat verder: “Wij houden maandelijkse lotgenotenbijeenkomsten op verschillende plaatsen, waaronder het jeugdheem Sorm in Deurne. Omdat wij niet van buitenaf worden gesteund, moeten we zelf voor onze inkomsten zorgen om onze vzw draaiend te houden. Daarom organiseren wij op zaterdag 5 november een kaas- en wijnavond in Sorm. Iedereen die onze vzw, alsook onze ziekte wil steunen is zeker welkom.”

Praktisch:

  • 5de kaas – en wijnavond op zaterdag 5 november ’22 om 18.30u. in Jeugdheem Sorm, Victor De Langhestraat, 71-73 te Deurne.
  • Kaas- vlees- of veggieschotel + Aperitief aan 25 euro. Kinderschotel (tot 12j) aan halve prijs.
  • Bestellen door te storten op BOFiP vzw: BE39 9731 7390 9819 voor vrijdag 28 oktober
  • Vermeld uw naam, aantal kaas- vlees- veggi of kinderschotels.
  • Inlichtingen: tussen 6 en 27/10/22 roberthansen121@gmail.com of 0499/98.61.29
  • Meer info: bofip.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)