Select Page

Eerste gegadigden voor de tuinstraat kamperen in de Jan Olieslagerstraat

Eerste gegadigden voor de tuinstraat kamperen in de Jan Olieslagerstraat

De Jan Olieslagersstraat is uitgekozen om te worden omgebouwd tot ‘tuinstraat’. Nieuwe bewoners boden zich aan nog voor de de plannen zijn uitgevoerd.

In een tuinstraat wordt gestreefd naar het maximaal ‘vergroenen’ en ‘verblauwen’ van de straat door de bestaande verhardingen te vervangen door onder meer plantvakken, bomen, kruiden- en moestuintjes, grasperkjes, klimplanten,… Ook zal het regenwater niet zomaar meer naar de riolering worden geleid maar krijgt het meer tijd om in de grond te dringen. Voor de Jan Olieslagersstraat wordt er eventueel gedacht aan een wadi, een soort greppel die het regenwater kan bufferen. En dat nieuws drong door tot bij een trio in polyamoreuze relatie. De twee mannelijke en één vrouwelijke eenden kwamen alvast hun plaatsje reserveren.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *