Select Page

Ultralopen in woestijn, jungle en ijs

Ultralopen in woestijn, jungle en ijs

Op vrijdag 20 september komt van 20.00 uur tot 22.00 uur Erik Scharpé in bib Couwelaar over enkele onuitgegeven sportieve huzarenstukjes vertellen.  

Erik Scharpé is ultraloper en laat je kennismaken met de hardheid van de Schotse Highlands, neemt je mee door de verzengende hitte van de Marokkaanse woestijn en de nevels van het Braziliaanse Regenwoud. Hij vertelt honderduit over de stopgezette wedstrijd bij -54 graden in de arctische koude van de Noord-Canadese Yukon en zal jullie meeslepen met verhalen over de ultramarathon van 522 km in de rode zandwoestijn van Aboriginal Land in midden-Australië van mei 2019. Hij gaat geen vraag uit de weg en zal jullie informeren over hoe je zo’n wedstrijden aanpakt en voorbereidt, welke voeding en andere materialen je meeneemt en eindigt met de misschien wel meest op de lippen liggende vraag, het waarom? De lezing wordt geanimeerd met foto’s en korte filmpjes, zelf gemaakt of voor het programma Telefacts van Het Vlaamse Mediahuis. In samenwerking met Bergstijgers Antwerpen. De inkom is gratis.

Bibliotheek Couwelaar, Te Couwelaarlei 120, Deurne. Inschrijven via bib.couwelaar@antwerpen.be of aan de balie van de bibliotheek. Info: http://www.bergstijgers.org

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)