Select Page

Buurderij neemt intrek in het nieuwe provinciehuis

Buurderij neemt intrek in het nieuwe provinciehuis

In het Antwerpse provinciehuis huist voortaan een buurderij. Vanaf vandaag kunnen buren van het provinciehuis en personeelsleden van de provincie er wekelijks verse en ambachtelijke producten afhalen, die ze besteld hebben via een online webshop.

Marleen De Gruyter is buurderijverantwoordelijke. Ze legt nog eens uit wat een buurderij eigenlijk is: “Een buurderij is een wekelijkse verkoop van groente, vlees, zuivel, brood, ambachtelijke gerechten,… rechtsreeks van bij de boer of producent, met het verschil dat je vooraf je bestelling online plaatst. Elke week kan je op de website van de buurderij bekijken wat de lokale producenten aanbieden en als iets je bevalt kan je het meteen bestellen. De bestelde producten betaal je vervolgens in alle veiligheid met de bank- of kredietkaart rechtstreeks op de website. Eenmaal per week kan je die producten op een vast afhaalpunt afhalen. Kortom, de ideale mix tussen een boerenmarkt en een webwinkel.”

Provinciaal gedeputeerde voor landbouw Ludwig Caluwé (CD&V) voegt er aan toe: “Met de locatie van de buurderij in het nieuwe provinciehuis slaat het provinciebestuur twee vliegen in één klap: het geeft een heel praktische ondersteuning aan de korte-keten-verkoop van lokale producten én een extra publieke functie aan het nieuwe provinciehuis.”

Iedereen is welkom op buurderij Provinciehuis. Wie niet zo ver wil gaan, kan ook nog naar buurderij Gitschotelhof. Info: www.boereneburen.be

Foto: (vlnr) Provinciaal gedeputeerde Ludwig Caluwé en buurderijverantwoordelijke Marleen De Gruyter.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)