Select Page

Boeren vinden onderdak in de basisschool

Boeren vinden onderdak in de basisschool

Door de coronapandemie moest buurderij Gitschotelhof haar vertrouwde plek in het gelijknamige woonzorgcentrum verlaten. De buurderij heeft echter een nieuwe stek: stedelijke basisschool Land van Nu.  

Toen de buurderij omwille van de coronacrisis hals over kop uit woonzorgcentrum Gitschotelhof wegtrok, mochten de boeren hun producten uitdelen onder de luifels van jeugdheem Sorm. Nu de herfst is aangebroken, keek de buurderijverantwoordelijke uit naar een binnenruimte. Gisteren was het zover: boeren en buren vinden elkaar in de eetzaal van de schoolkinderen van basisschool Land van Nu in Deurne Zuid. De verantwoordelijke herhaalt nog eens het belang van het initiatief: “Op de buurderij koop je voedingsproducten en ambachtelijk gemaakte producten rechtstreeks bij de producent. Je krijgt gezond eten op je bord en je zet grote concerns onder druk om meer aandacht te hebben voor de familiale boer van bij ons. Korte Keten heet dat.”

Schooldirecteur Erik Deyaert is tevreden met de komst van de buurderij: “Wij gaan voor een hedendaagse en brede schoolwerking. Verschillende buurtorganisaties kunnen gebruik maken van de polyvalente ruimtes.”

Buurderij Gitschotelhof: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/7705

Buurderij Cinema Rix: https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/8128

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)