Select Page

Olie in de tunnel aan het vliegveld

Olie in de tunnel aan het vliegveld

Deze ochtend om 6.30 u kreeg de brandweer van Borsbeek een oproep. Een hydraulische kraan van de firma Sarens had een lek en verloor al haar olie.

Op de Frans Beirenslaan in Borsbeek, iets voorbij het kruispunt met de Robianostraat, verloor een hydraulische kraan van de firma Sarens die in de richting van Mortsel reed plots olie. De kraan kwam tot stilstand bij het uitrijden van de tunnel aan de luchthaven. De brandweer was snel ter plaatse. Een van de aanwezige brandweerlui doet het relaas: “Als er een oliespoor is, vragen wij de tankwagen van Wommelgem. Die heeft een sproeier voor detergent. Maar in dit geval ging het om hydraulische olie die veel vetter is. We hebben zelf poreuze korrel gestrooid die de olie absorbeert. En we hebben de hulp van de Civiele Bescherming ingeroepen. Zij borstelen nu de korrels in de kleine gaatjes van het wegdek.”

De kraan zelf kon niet onmiddellijk worden weggetakeld. De brandweerman legde uit waarom: “De kraan hangt vol van de olie. De Civiele Bescherming zal eerst met heet water de olie van de kraan verwijderen opdat er geen brand zou kunnen ontstaan.” De tunnel is in de richting van Mortsel afgesloten voor alle verkeer. De brandweer hoopt dat de klus zal geklaard zijn voordat de drukte van de zaterdag aanbreekt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)