Select Page

Aanleg Park Groot Schijn gaat laatste fase in

Aanleg Park Groot Schijn gaat laatste fase in

Stad Antwerpen gaf vandaag het startsein voor de volgende en laatste fase in de aanleg van Park Groot Schijn. In deze fase staat de aanleg van de laatste paden en omliggende natuur gepland, in het noordelijke deel van het park.

De stad wil met extra aanplantingen van haagplanten en bomen het groene beeld van het park helemaal doortrekken. Als alles vlot verloopt zijn de werken klaar tegen de zomer van 2023.

Driedelige aanpak

Deze fase verloopt in drie verschillende delen. Aannemer Hens nv pakt eerst de parkdreef tussen de Ruggeveldlaan en de begraafplaats aan. Daarna is de doorsteek van de August van de Wielelei richting begraafplaats aan de beurt. Tot slot werken de werklieden de paden richting jeugdkamer en hondenschool af.

Hinder blijft beperkt

Tijdens de werken blijft de toegankelijkheid van de verschillende kamers en voorzieningen in Park Groot Schijn grotendeels gewaarborgd via de andere paden. Parkeren zal niet meer kunnen, behalve op de parking van Sportoase. Laden en lossen kan nog wel op aanvraag.

Aandacht voor groen en verlichting

De aanplantingen voor nieuw, extra groen staan gepland voor eind 2022. In totaal komen er 13.610 haagplanten en 867 bomen bij. Net zoals in de andere delen van het park, koos de stad voor een mix van wilgen en elzen, sierbomen zoals kerselaars en krachtige inheemse soorten zoals zomereiken en essen. Daarnaast wordt de verlichting vernieuwd zoals in de rest van het park.

Verder op de agenda

Intussen loopt ook de bouw van een school in de scholenkamer door, net zoals de werken aan de jeugdlokalen en de Scinthoeve. In de toekomst pakt de stad het woonwagenterrein aan de Makro en sportkamer 2 nog aan en komt er eveneens een sporthal in de scholenkamer. Een verbinding onder de E34/E313 van het noordelijk en zuidelijk deel van het park is niet voorzien.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)