Select Page

Schaken in het park

Schaken in het park

De zomerbar in het Te Boelaarpark is een trekpleister voor de ruimere buurt. Gezellig onder het groene lover een drankje drinken of een hapje eten en af en toe een onverwacht muzikaal optreden meepikken. En nu kan je er ook een potje schaken.

Het voorbije weekeinde nodigden enkele schaakborden de bezoekers van de zomerbar in Te Boelaarpark uit om te schaken. Het was een initiatief van buurtbewoner Jonas Nicolai. De schaakliefhebber haalt zijn mosterd uit andere steden. Nicolai: “Het idee om in de publieke ruimte schaaktafels te plaatsen is in opmars. Neem nu de Jardin du Luxembourg in Parijs, daar staan een aantal tafels opgesteld en die zijn erg in trek.” Dat het schaken in de lift zit, heeft volgens Jonas Nicolai veel te maken met de aantrekkingskracht van de Noor Magnus Carlsen, huidig wereldkampioen schaken. Nicolai: “Hij was erg jong toen hij de titel haalde. Al moet ik in een adem ook Hikaru Nakamura, een Japans-Amerikaanse speler, vermelden. En toegegeven, ook de corona lockdown heeft ervoor gezorgd dat vele mensen online begonnen te schaken.”

Het is de droom van Jonas Nicolai dat het district en/of de stad permanente outdoor schaaktafels zou plaatsen. Hijzelf zal tot het einde van augustus zijn schaakborden plaatsen aan de zomerbar. Nicolai: “Wie wil mag gerust een partijtje komen spelen.” De zomerbar zelf is nog geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van augustus. De bar draait met vrijwilligers. Wie zich geroepen voelt om een handje te helpen is meer dan welkom.

Info en contact zomerbar: Nadia Temmerman: 0497/73.59.87

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)