Select Page

Duo-tentoonstelling ‘EXPO 40aine’

Duo-tentoonstelling ‘EXPO 40aine’

Van 9 tot en met 17 januari gaat er in galerij Rivierenhof (naast het gelijknamige kasteel) een tentoonstelling door. Kula Kalentzi stelt haar nieuwste Graphic & Books voor j(us)t originals voor en Luc Van Malderen zijn kunstfoto’s die hij tijdens – en sommige geïnspireerd door – de Covid-crisis nam. De duo-tentoonstelling draagt de naam 40aine (quarentaine).

Kula Kalentzi vertelt wat zij zal aanbieden: “De tentoongestelde portretten – potlood, aquarel en oliekrijt – zijn ontstaan tijdens de tweede ‘lock-down’ en baseren zich op snelle voorstudies of foto’s. De tentoongestelde boeken met eigen monotypes/gelatineprints en autobiografische teksten, zijn unieke gebonden exemplaren. Bij deze reeks daagde ik als kunstenaar de boekbinder in mezelf uit om voor elk ‘bundel’ een vorm en een structurele oplossing te zoeken.”

Ook Luc Van Malderen reflecteert over zijn eigen werk: “De meeste van de werken van ‘EXPO 40aine’ zijn genomen tijdens de ‘verplichte’ quarantaine in 2020. Ze geven de verschillende en soms conflicterende emoties weer die ik zelf ervoer in deze periode waar spontaneïteit en ‘socialising’  bijna volledig tot nul herleid werden. Ik geef mij over aan de emotie en schoonheid van het moment. Bij beeldbewerkingen beperk ik me zoveel mogelijk tot het basisprogramma ‘Camera Raw’. Dit benadert het meeste wat ik vroeger in de ‘DoKa’ had kunnen doen. Hierbij is vooral de eerlijke weergave van het beeld van groot belang om schoonheid, emotie en troost te kunnen vastleggen.

Duo-tentoonstelling Kula Kalentzi & Luc Van Malderen. 9 januari 2021 t.e.m. 17 januari 2021, 12u – 17u [maandag gesloten]. Gallerij Rivierenhof.

 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)