Select Page

Boerenprotest klinkt door tot op de buurderij

Boerenprotest klinkt door tot op de buurderij

Op de buurderij van woensdagavond in het districtshuis domineerden twee onderwerpen de gesprekken. De droogte die voor de boeren catastrofaal dreigt te worden. En de protestactie diezelfde dag van een aantal jonge boeren aan de poorten van Ineos.

Jonge boeren protesteerden gisteren bij chemiebedrijf Ineos tegen de ongelijke behandeling van landbouw en industrie in het stikstofdossier. “De nieuwe Ineos-fabriek die er binnenkort komt, zal evenveel stikstof uitstoten als 100 gemiddelde melkveebedrijven,” zegden de actievoerders. “De industrie krijgt vrij spel, terwijl de landbouw wordt opgeofferd.” De geviseerde firma kwam onmiddellijk met een antwoord: “Door in te zetten op innovatie en door het toepassen van een combinatie van de best beschikbare technieken, worden stikstof en ammoniak tot het absolute minimum beperkt.”

Dat vond boer Herman Vissers van ’t Eikenschranske een ondermaats antwoord. Vissers: “Er wordt langs alle kanten opgeroepen om minder plastic te gebruiken. Ook wij zoeken naar alternatieven om onze zuivelproducten aan te bieden. En dan wordt daar plotseling een vergunning gegeven om zo’n grote ethaankraker te bouwen die nog meer plastic gaat produceren. Ineos beweert dan wel dat ze de meest innovatieve technieken zal toepassen. Maar ook wij boeren investeren in de best mogelijke technieken om de stikstof te minderen.” Herman Vissers besloot: “Je kan de boeren viseren. Maar als er geen boeren meer zijn, zullen de mensen dan plastic gaan eten?”

Foto: Boer Herman Vissers op buurderij Districtshuis

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Sunny
06:4520:38 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 83%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)