Select Page

Eén jaar fietsostrade F11 Antwerpen-Lier tussen Deurne en Boechout

Eén jaar fietsostrade F11 Antwerpen-Lier tussen Deurne en Boechout

Twee jaar geleden startte de provincie met de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier. Precies een jaar geleden werd het eerste deel ingereden.

Toen was echter nog maar 2,8 km klaar en kon je vanuit Deurne tot aan het fietstunneltje aan de Priester Poppestraat in Mortsel fietsen. Ondertussen hebben de stratenmakers niet stil gezeten en bereik je zonder hindernissen de Oude Steenweg in Boechout. Het pronkstuk op dit bijna 4 kilometer lange traject is de dertig meter lange fietsbrug op de grens van Mortsel en Boechout. Luk Lemmens (N-VA), provinciaal gedeputeerde voor mobiliteit, vertelt niet zonder trots: “Je steekt er als fietser de spoorlijn Antwerpen-Lier over via een composietbrug van vijf meter breed. Het is de eerste fietsbrug in België in glasvezelsterke kunststof met een vrije overspanning van 26,6 meter.” Ook de fietsers lusten er pap van. In dit eerste jaar telden de provincie 387.863 tweewielers.

Ondertussen werkt de provincie Antwerpen verder aan de realisatie van de fietsostrade.. Volgend weekeinde, 16 en 17 juli, wordt het eerste brugdeel van de fietsbrug ter hoogte van het station in Lier op zijn plaats gehesen. De overige zeven brugdelen volgen daarna stelselmatig zodat tegen het voorjaar 2022 de brug volledig op zijn plaats ligt. Later volgt nog de aansluiting van de fietsbrug en de fietstunnel op de fietsweg. Het is nog even wachten tot midden 2022 om van de luchthaven in Deurne rechtstreeks tot aan het station in Lier te fietsen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)