Select Page

De natuur is sterker dan de mens

De natuur is sterker dan de mens

Een foto van een plantje op de straat. Het lijkt wel een illustratie van de stelling van Ignace Schops: “De natuur kan perfect zonder de mensen, wij daarentegen kunnen niet zonder de natuur.”

In juni ontving Deurnenaar Warre Borgmans van de vereniging ‘Red de Voorkempen’ de ‘Groene Dwarsligger’. De acteur kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor ‘GruunRant’, de beweging die zich inzet voor het verbinden van parken en oude kasteeldomeinen in het Noorden van Antwerpen. Tijdens de huldezitting hield Ignace Schops, een natuur- en milieubeschermer die internationaal actief is en deskundig is op het gebied van herpetologie (nvdr. studie van reptielen en amfibieën), biodiversiteit en landschapszorg een lezing.

Schops refereerde naar zijn recent geschreven boek ‘Gered door de boomkikker’. Zijn centrale stelling daarin is: “Als de natuur verdwijnt, verdwijnt uiteindelijk ook de mens. Wij zijn afhankelijk van de natuur en niet omgekeerd. De natuur kan perfect zonder ons, wij daarentegen kunnen niet zonder haar.” Bovenstaande foto van een tomatenplantje dat spontaan is gaan groeien op een verkeersplateau op de kruising van Victor De Langhestraat-Lanteernhofstraat lijkt een perfecte illustratie van deze stelling.

(Lees ook: https://www.gazetvandeurne.be/2022/06/26/warre-borgmans-is-de-groene-dwarsligger-2022/)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)