Select Page

Luchthaven sluit voor werkzaamheden, Vliegerplein legt klacht neer

Luchthaven sluit voor werkzaamheden, Vliegerplein legt klacht neer

In het najaar zal de luchthaven van Deurne vijf weken sluiten. Het asfalt van de start- en landingsbaan moet worden vervangen. Ook de afwatering wordt vernieuwd. Maar dat is niet naar de zin van Burgerplatform Vliegerplein. Het platform vindt dat er voor deze werkzaamheden een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd en legt klacht neer.

Van 19 september tot eind oktober zal de luchthaven van Deurne sluiten voor alle vliegverkeer. Dan wordt de start- en landingsbaan vernieuwd. Bruno De Saegher, voorzitter van de LOM (Luchthavenontwikkelingsmaatschappij, beheerorgaan van de de infrastructuur van de luchthaven), geeft meer uitleg: “Er komt een nieuwe asfaltlaag over de volledige lengte van de baan. De afwatering van de baan zal ook worden vernieuwd “.

Burgerplatform Vliegerplein meent dat voor deze werkzaamheden een omgevingsvergunning nodig is en legde klacht neer bij het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Het Platform vraagt dat als de werkzaamheden worden gestart, de geplande misdrijven zouden worden vastgesteld. Dat onmiddellijk een stakingsbevel zou worden opgelegd en een pv opgesteld en dat eveneens een herstel van de oorspronkelijke toestand wordt opgelegd.

Burgerplatform Vliegerplein wijst er verder nog eens op dat de Maatschappelijke Kosten-BatenAnalyse (MKBA) in opdracht van de Vlaamse regering is afgerond en dat het rapport is vrijgegeven. De belangrijkste conclusie is dat voor de luchthaven van Deurne het sluitingsscenario het meest gunstige scenario is.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)