Select Page

Gezinszorg Villers bestrijdt de eenzaamheid in tijden van corona

Gezinszorg Villers bestrijdt de eenzaamheid in tijden van corona

vzw Gezinszorg Villers biedt thuiszorg vanuit regionale wijkhuizen in Antwerpen. De organisatie heeft ook een wijkhuis in Deurne, in de Louis Van Craenstraat 18. Het is de uitvalsbasis van zorgverstrekkers die in Deurne en omstreken werken. Er is een nieuw initiatief: het ‘cohort-team corona’.

Villers bestaat 70 jaar maar de verjaardagsactiviteiten, waaronder een ontbijtactie voor de cliënten, die Villers half maart organiseerden, vielen in het water. Toch heeft de organisatie niet stilgezeten. Omdat thuiszorg enorm belangrijk is in deze Corona-tijden, heeft Gezinszorg Villers een ‘cohort-team corona’ opgericht. Dat is een team dat bij besmette cliënten thuiszorg gaat bieden. Niet alleen helpen de zorgverstrekkers mensen zo met de dagelijkse zorgen, maar ze gaan op deze manier ook de vereenzaming tegen.

Pascale is een van de werkers die zich opgaf voor het corona-team. Zij merkte ook de veranderingen bij de ‘gewone’ thuiszorg. Cliënten hebben vandaag, meer dan ooit, nood aan hulp. Extra hulp zelfs, aangezien mantelverzorgers en (klein)kinderen niet meer mogen langskomen. Pascale: “De dagen zijn langer geworden, zowel fysiek als mentaal. Maar als mijn laatste cliënt van de dag vraagt om nog wat langer te blijven voor een kopje koffie, dan doe ik dat. Daar kom ik met veel liefde later voor thuis.” Anouk, leidinggevende van het nieuwe corona-team voegt er aan toe: “Het is prachtig hoeveel van onze verzorgenden zich zonder twijfel kandidaat stelden om dit team te vervoegen.”

Foto: archieffoto uit pre-coronatijden. 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)