Select Page

Nieuwe fietstunnel onder de Turnhoutsepoort

Nieuwe fietstunnel onder de Turnhoutsepoort

Vanaf gisteren kunnen fietsers en voetgangers de nieuwe tunnel onder de Turnhoutsebaan gebruiken. De oude doorgang wordt een oversteekplaats voor dieren.

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de Turnhoutsebaan in Deurne is gisteren geopend. Deze nieuwe infrastructuur sluit aan op het Ringfietspad en het provinciaal domein Rivierenhof. Fietsers en voetgangers kunnen van deze nieuwe doorgang gebruik maken om de Turnhoutsebaan ondergronds te kruisen. Er is een fiets- en voetgangerszone met een fietspad van 6,5 meter breed en een voetpad van 2 meter breed. De nieuwe doorsteek sluit aan op het bestaande Ringfietspad en het Rivierenhof, maar ook op de toekomstige overkapping bij Hof ter Lo en Ringpark het Schijn.

De voorbije maanden werden zowel de rij- en trambanen, als de voet- en fietspaden van de Turnhoutsebaan opnieuw aangelegd. Dankzij deze vernieuwde aanleg sluiten de openingen van de tunnel aan op de bovenzijde van de Turnhoutsebaan en op het Ringfietspad. De verbindingen met de Parkweg bij het Rivierenhof en het Ringfietspad zijn aan beide zijkanten voorzien van groenbermen.

De vorige doorgang ligt binnenkort in de werfzone van de Oosterweelwerken. Daarna wordt het een ecopassage zodat dieren veilig kunnen oversteken tussen het Rivierenhof en Ringpark het Schijn.

Foto: Inhuldiging door onder meer Vlaams minister van openbare werken Lydia Peeters (O-VLD) en districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)