Select Page

Een nieuwe (mini)bib

Een nieuwe (mini)bib

Sinds enige tijd is de Van Lissumstraat in Deurne Zuid een boekenruilkastje rijk(er). In deze straat vind je aan huisnummer 7 een -wel echt tof- boekenruilkastje. Wij gingen een praatje slaan met de beheerster, Brigitte Mondalo Diaz.

Brigitte heeft Filipijnse roots, een West Vlaams accent en woont als creatieve vrouw (zij tekent en schildert o.a.) reeds 10 jaar in Deurne Zuid. Al een tweetal jaar speelde ze met het idee een boekenruilkastje te maken. Nu het kastje er daadwerkelijk is, ziet zij hierin voor alle voorbijgangers de kans om even letterlijk en figuurlijk stil te staan bij het lezen van boeken. Voor mensen die (nog) niet zo vertrouwd zijn met het uit Amerika overgewaaid fenomeen hangt aan de zijkant van het boekenkastje een summiere uitleg over de werking.

Behalve boeken kan je in het kastje ook haar zelf gemaakte bladwijzers vinden. In het logboek kan je een persoonlijke boodschap nalaten. Alle boeken worden vooraf door Brigitte ook gecontroleerd en voorzien van een stempel. Boeken van alle genres wachten hier op een nieuwe lezer(es). Volgens Brigitte zijn het vooral kookboeken die snel een nieuwe eigenaar(es) vinden.

Heb jij nog boeken die je een ‘new home’ wil schenken, kom ze gerust deponeren. Wil je meer weten over boekenruilkastjes in Vlaanderen: http://users.telenet.be/noreen/Noreen/Vlaamse_boekenkasten.htm?fbclid=IwAR1mjziiqbiRFujW6J7I-VYNdl2wr0rEb3Fpx_MGozWe_Y1jsca1sVLl9go

Op deze site kan je ook het geregistreerde boekenruilkastje van Brigitte terugvinden dat in stand kan blijven door de verschillende donaties.

Eddie Devenijns

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)