Select Page

De mevrouw van de geitjes is niet meer

De mevrouw van de geitjes is niet meer

Vorige donderdag overleed onverwacht Marleen Van Roeyen. Zij was toezichter bij de volkstuinen site Drakenhof maar ze was vooral bij heel veel mensen en kinderen gekend als de mevrouw van de geitjes.

Marleen Van Roeyen (53) had een groot hart voor dieren. Jaren geleden kocht ze aan de volkstuintjes achter de Mortselsesteenweg een wei met enkele geiten. Het aantal beestjes groeide snel omdat mensen die een dier kwijt wilden, bij haar kwamen aankloppen. Haar man Frank Vanzeir vertelt: “In de loop van de jaren groeide de collectie aan tot een echte kinderboerderij: geiten, kippen, eenden, katten, twee hangbuikvarkens en een schaap. En Marleen zat hier in haar vrije tijd van ’s morgens tot ’s avonds om voor haar dieren te zorgen. De laatste jaren zijn we zelfs niet meer op vakantie gegaan.”

De plaats groeide uit tot de lievelingsplek van vele (groot)ouders met hun (klein)kinderen. In de voorbije coronaperiode was het een leuk uitje voor het kleine grut. En ook schoolklassen kwamen naar de volkstuintjes voor een picknick op het grasveld en een bezoek aan de dieren. Marleen Van Roeyen werd een bekend gezicht voor velen. Haar man Frank herinnert zich hoe een kindje bij de bakker tegen zijn moeder zegde: “Dat is de mevrouw van de geitjes.” Het merendeel van de dieren zal worden geadopteerd door andere dierenliefhebbers. Frank Vanzeir: “Enkele oudere geiten blijven. Ook het schaap omdat het door Marleen met de fles is groot gebracht. En de twee zwijntjes want die zijn al stokoud.”

Marleen Van Roeyen wordt aanstaande donderdag om 11 u begraven in de Sint Rochuskerk.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)