Select Page

De grootte doet er niet toe

De grootte doet er niet toe

Voor een bijzondere tentoonstelling moet je dit weekeinde in het Boekenbergpark (Deurne) zijn. Daar stelt Eva De Mul onder de noemer ‘Size doesn’t matter’ tentoon.

Eva De Mul heeft zich toegelegd op het schilderen van miniaturen en treedt daarbij in de voetsporen van de grote middeleeuws meesters als Simon Marmion, Gerard Horenbout, Alexander Bening of Gerard David. Dat zij zich toelegt op miniaturen is eigenlijk eerder toevallig ontstaan. Zij had op een vorige tentoonstelling van haar werken een klein schilderijtje tussen allemaal grotere werken hangen. Het miniatuurtje trok meer aandacht en lokte meer commentaren uit. Voor haar was het werkje bovendien door de eenvoud en luchtigheid toch ook heel puur. De warme reacties die ze kreeg, zette haar aan om nog meer van deze kleine werken te maken.

De schilderes heeft nu tien mini-schilderijen die ze op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 12 tot 18 u. tentoon stelt in de Chinese Pagode in het Boekenbergpark (nabij @The Park).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)