Select Page

Deurne krijgt een ‘Groene Sproet’

Deurne krijgt een ‘Groene Sproet’

Gisteravond werd het voormalige terrein van een houthandelaar in de buurt Kronenburg plechtig geopend als Groene Sproet. Het nieuwe plein is een groene plek waar kinderen buiten kunnen spelen en volwassenen vertoeven.

Het buurtpark ligt op de hoek van de Ten Nessestraat en de Van Amstelstraat in de dichtbevolkte buurt Kronenburg in Deurne-Noord. De stad kocht enkele percelen van de voormalige houthandelaar voor de inrichting van dit plein. Het werd een groene plek van 2000 m² te midden van de verharding. Dankzij deze groene ruimte krijgt de dense buurt, waar veel kinderen en jongeren wonen, meer ademruimte en neemt de druk op de publieke ruimte af. Bij het opmaken van het plan van de Groene Sproet, hielden de ontwerpers rekening met de historiek van de plek. Aangezien de plaats lang in gebruik was door een houthandelaar, komt het thema ‘hout’ terug in de spelaanleidingen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is uitermate tevreden: “De buurt Kronenburg is een buurt zonder openbaar groen. Vroeger hebben een aantal bedrijven, die aan het kanaal gevestigd waren, hun tuinen omgevormd tot werkplaatsen. Daardoor is heel wat open ruimte verdwenen. Door de aanleg van de groene sproet komen wij tegemoet aan een oude vraag uit de buurt, meer openbaar groen in een van oudsher erg verharde buurt.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)