Select Page

Rookvrije zones in het Rivierenhof

Rookvrije zones in het Rivierenhof

Gisteren, op de Wereld Anti-Tabaksdag, ondertekenden gedeputeerde Mireille Colson (N-VA), vertegenwoordigers van de sportclubs en concessionarissen van het Rivierenhof het charter ‘Generatie rookvrij’.

In het Provinciaal Groendomein Rivierenhof zijn vanaf gisteren een aantal zones rookvrij gemaakt. In de sport- en speelzones, de collectietuinen, de verkeerstuin, zones binnen het OLT Rivierenhof en de boszones mag je voortaan niet meer roken. De provincie Antwerpen wil met de nieuwe sensibilisatiecampagne sigarettenrook en tabak zoveel mogelijk uit de buurt van kinderen houden en het Rivierenhof beschermen tegen natuurvervuiling en brandgevaar.

Hiermee wordt de inzet getoond voor het beschermen van kinderen en jongeren tegen de verleiding om te beginnen met roken. “We willen het roken ontmoedigen. Want zien roken, doet roken en we willen dat kopieergedrag vermijden. Daarom vragen we rokers om in de buurt van kinderen niet meer te roken”, vertelt Mireille Colson, gedeputeerde voor de groendomeinen.

Sportclubs en concessionarissen van het Rivierenhof zetten samen met provincie Antwerpen hun schouders onder de nieuwe campagne. Zo is het amfitheater in het OLT Rivierenhof rookvrij gemaakt en wordt er niet gerookt tijdens kindervoorstellingen. Het Kasteel Rivierenhof maakt het terras tegenover de speeltuin rookvrij.

Rokers worden aangemaand om sigaret te doven

Er hangen verbodsiconen en fotoborden met positieve slogans in het park ter herinnering voor de bezoekers. Op de website van het Rivierenhof en aan het infopunt domeinwacht is een plan te raadplegen waarop de rookvrije zones staan aangegeven.

Wie rookt zal aangemaand worden om dat niet te doen en krijgt een zak-asbakje om de peuk in te doen. “Peuken die op de grond worden gegooid kunnen worden opgeraapt door kinderen. Achtergelaten sigarettenpeuken zorgen voor brandgevaar. Hiernaast zorgen de schadelijke stoffen in sigarettenfilters ervoor dat planten minder goed groeien en dat er microplastics in de magen van dieren en in het water terecht komen”, vertelt Peter Verdyck, directeur van Provinciaal Groendomein Rivierenhof.

Generatie Rookvrij

Generatie Rookvrij is een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving. Dit initiatief is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken.

Foto boven: de ondertekenaars van Generatie Rookvrij in het Rivierenhof

Foto onder: campagnebord

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)