Select Page

De deuren van de Delhaize bleven gesloten

De deuren van de Delhaize bleven gesloten

Door een vakbondsactie van het BBTK is de vestiging van de Delhaize aan de Herentalsebaan gesloten. De vakbond pikt het niet meer dat steeds meer werk met minder mensen moet worden uitgevoerd.

“Wij willen onze klanten de service geven die ze verwachten en verdienen bij Delhaize” klinkt het bij de actievoerders: “Maar door het te weinig personeel blijven de rekken leeg en hebben we geen tijd om de klanten de nodige service te gen. Bovendien leidt de te hoge werkdruk steeds meer tot afwezigheid bij het personeel door burn-out en fysieke mankementen.”

De militanten gaan onverdroten verder: “De directie in Brussel zoekt steeds weer maateregelen die de efficiëntie moeten verbeteren en waardoor ze op personeel kan besparen. Achteraf blijkt dan dat de zaak helemaal niet efficiënter verloopt maar het personeel krijgen we niet terug.” De actievoerders besluiten grimmig: “De CEO van Ahold-Delhaize krijgt 16% opslag en wij krijgen te horen dat de cijfers te slecht zijn voor extra personeel?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)