Select Page

The train kept A-Rollin’: Spartans nog steviger aan de leiding

The train kept A-Rollin’: Spartans nog steviger aan de leiding

Na twee solide wedstrijden hebben de Spartanen hun leiderspositie versterkt, in het laatste competitieweekend, alvorens af te reizen naar Italië voor de Champions Cup 2019.

Met een pittige confrontatie tegen de tweede in de stand Royal Greys beloofde het alvast een boeiend weekend te worden voor spelers en aanhangers van beide teams.

De eerste wedstrijd begon alvast veelbelovend. Voor Greys startte Luis Torres (8so) met 3 snelle outs. Met Carlos Cortes (2so) voor het eerst als starter op de heuvel voor Spartans gokte coach Ronny De Vriendt om zoveel mogelijk innings uit de arm van Carlos te halen en zo Anderson Gerdel meer rust te gunnen. Carlos startte ietwat aarzelend met na 2 snelle flyouts een base-on-balls en een hit-by-pitch maar kwam toch zonder schade uit de eerste inning.

In inning 2 vlamde voor Spartans Gino Jonis een homerun over links-centerveld zodat de Spartanen het eerste punt op het bord konden zetten (0-1). Wat volgde waren 3 snelle innings waarin niet gescoord werd en de Spartanen 3 double-plays draaiden om telkens netjes uit de inning te komen. Nog steeds 0-1 na 4 innings dus.

Tijd voor wat meer actie moet de Spartaanse dug-out gedacht hebben en 2 hits, waaronder een triple van Fernan Delgado, en 2 errors verder stond de 0-3 op het bord. Greys had geen antwoord en na een sterke vijfde inning van Carlos Cortes stond een mooie voorsprong voor Spartans op het bord (0-3). De volgende 3 innings vlogen scoreloos voorbij en Spartans, nu met Anderson Gerdel (3so) op de heuvel, gaf geen krimp tegen de aanval van Greys.

De negende inning zou echter de wedstrijd beslissen. Na 3 base-on-balls en een wild pitch zette Greys met alle bases bezet Oswaldo Espinal (0so) op de heuvel.

Een base-on balls bracht het vierde punt over de plaat voor Spartans (0-4). Een hit van Adalberto Vincente maakte er 0-6 van en een nieuwe base-on-balls zette de 0-7 op het bord wat ook meteen het einde betekende voor Oswaldo Espinal die vervangen werd door Edgardo Nieto ( 1so). Een hit-by-pitch zette de bases opnieuw vol en na een hit van Gino Jonis stond het 0-8. Een “balk” (foute beweging van de werper) maakte daar 0-9 van. Een Spartaanse inning waar 6 runs gescoord werden na slechts 2 hits… De laatste slagbeurt van Greys veranderde daar niets meer aan en met een strikeout besliste Anderson Gerdel de wedstrijd. Eindstand: 0-9.

Een sterk resultaat voor de Spartanen die met vertrouwen naar de wedstrijd op Zondag konden toeleven.

Zondag

Een zonnige Zondagnamiddag @ Lefty’s Field was de ideale setting tussen al het verkiezingsgeweld door voor een nieuwe clash met concurrent Royal Greys. Elke Spartaan was erop gebrand om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo met een goed gevoel voor 3 weken de vaderlandse competitie achter zich te laten. De Spartanen namen in ieder geval een vliegende start en zetten, na een scoreloze inning van Greys, meteen na een hit en 3 base-on balls van Greys-starter Eder Hernandes (3so) de 2-0 op het bord.

Inning 2 was echter een moeilijke inning voor Spartans-werper Alexis Marquez (6so) die 3 hits incasseerde en Greys de bordjes gelijk zag hangen (2-2).

Enkele snelle slagbeurten verder zag Gino Jonis in de 4e inning zijn tweede homerun van het weekend slaan ( zie foto ) en Spartans opnieuw aan de leiding brengen (3-2).

 

De voorsprong was echter van korte duur want een hit en een error van de Spartans-verdediging later in inning 5 was de partij terug in evenwicht (3-3).

Tijd om het gaspedaal in te drukken dachten de Spartanen en gebruik makend van 3 base-on-balls sloeg de Spartaanse aanval 4 hits en vlogen 4 runs over de thuisplaat (7-2).

De veer bij de Merksemnaren was duidelijk gebroken en alhoewel Greys-reliever Rafael Duran Garcia (2so) pas in de achtste slagbeurt van Spartans 2 runs moest toestaan (9-3), kon Spartans-closer David Ochoa Blanco ( 1so) in de negende inning de wedstrijd uitwerpen en de eindstand vastleggen op 9-3.

Een nieuwe belangrijke overwinning en meteen ook de tiende(!) op rij. Het aarzelende competitiebegin met 3 keer verlies op 4 wedstrijden is daarmee helemaal uitgewist. De andere concurrenten deelden allemaal de punten (1-1) zodat de Spartanen meteen ook steviger aan de leiding komen en nu 2 wins meer tellen dan naaste concurrent Borgerhout Squirrels die wel terug over Royal Greys naar de tweede plek springen.

Champions Cup 2019

Aanstaande Donderdag om 15u30 volgt de uitwuifwedstrijd voor de Spartanen, op het veld van Brasschaat Braves, in het kader van de kwartfinale van de Beker van België. Hopelijk kan de halve finale bereikt worden en kan er zo volgende Zondag met een optimaal gevoel afgereisd worden naar Bologna in Italië voor de European Champions Cup, de Champions League van het Europese Baseball.

Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)