Select Page

Oudjes hoeven toch niet op een deelfiets naar de bushalte

Oudjes hoeven toch niet op een deelfiets naar de bushalte

Toen districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) in Gazet van Deurne het bericht las over de oudjes die met de fiets naar de bushalte zouden moeten rijden, moest hij toch even met de ogen knipperen. Hij dook onmiddellijk in het archief om de brief boven te halen die hij aan de vrouw die aan het woord kwam, had gestuurd. En die bleek lichtelijk anders dan gisteren hier gemeld.

Tjerk Sekeris: “Ik heb aan de dame in kwestie geschreven dat wij de actievoerders van de Langbaanvelden en de Leon Stampelaan hebben ontvangen en vanuit het district een brief naar De Lijn hebben gestuurd om de situatie aan te klagen. Ik heb geschreven dat ik in de ‘vervoersregioraad’ het gebrek aan openbaar vervoer heb aangeklaagd. En wij dat ook nog eens hebben gedaan via de Deurnese Seniorenraad. En ik heb mijn schrijven beëindigd met ‘en omdat beide buurten geen ‘Velo stations’ hebben, heb ik ook nog eens naar een stand van zaken gevraagd. Het ‘Velo systeem’ is uiteraard geen oplossing voor iemand die minder mobiel is. Maar wij proberen vandaag langs alle kanten om beter vervoer naar uw buurt te krijgen’.”

Christiane Aerts zit verveeld met de zaak. Ze heeft verschillende instanties aangeschreven: het district, N-VA Antwerpen, De Lijn,… Ze vermoedt nu dat ze de antwoorden door elkaar heeft gehaald maar kan niet meer terugvinden wie haar de versie heeft bezorgd waaruit zij citeerde. Het blijft bijgevolg een open vraag hoe zij aan een versie is geraakt die eigenlijk niet voor haar was bestemd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)