Select Page

Waar de bostulp bloeit

Waar de bostulp bloeit

De bostulp is een opmerkelijke plant die in onze buurt zowel in het Rivierenhof als in het Te Boelaarpark groeit. In het Rivierenhof staan er al vrij veel tulpen open, in het te Boelaarpark zijn ze beginnen te ontluiken.

Wat de bostulp zo speciaal maakt, wil natuurliefhebber Paul Van Dyck graag toelichten: “De bostulp is een stinsenplant. Dat zijn planten die oorspronkelijk werden ingevoerd, vooral voor kasteeltuinen, en die na honderden jaren als streekplant worden erkend. Zoals sneeuwklokjes bijvoorbeeld. De eerste opgave van de aartsvader van al onze andere tulpen gaat in de Nederlanden terug tot 1568.”

Paul Van Dyck gaat in een adem verder: “In het Rivierenhof was er ook al één gele hondstand, die open stond. Deze soort, die oorspronkelijk voorkwam van Middellands zeegebied tot Oekraïne, is ook al in diverse vormen en kleuren te koop in tuincentra.” Van Dyck vermoedt echter dat de hondstand in het Rivierenhof, zoals de bostulp, al lang geleden is aangeplant. En dus eveneens kan worden beschouw als stinsenplant.

Foto boven: bostulpen

Foto onder: hondstand

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)