Select Page

Watervogel gaat in dialoog met kunstenaar

Watervogel gaat in dialoog met kunstenaar

In het Rivierenhof loopt de expo RE’VIERENHOF over verbindende en actuele thema’s. Dat werd op een eigenzinnige wijze ingevuld door een waterhoen.

In het provinciale groendomein Rivierenhof stelt kunstenaar Koen Nelissen tentoon. De expo RE’VIERENHOF gaat over verbindende en actuele thema’s zoals respect, recycle, reinvent, reconsider, reintegrate en reconnect. Koen Nelissen gaat in een interactieve dialoog met het publiek over de uitdagingen van onze maatschappij. Een waterhoen ging het gesprek met de kunstenaar aan en voegde een thema toe: ‘reproduce’. Zij heeft haar nest in het kunstwerk remember gebouwd, een werk dat in de gracht drijft nabij de speeltuin en Jezuïetendreef.

Waterhoenen vind je op en rond het water. Deze vogels vullen de dag met zwemmen en het zoeken naar insecten tussen de oevervegetatie. Ze eten ook planten. De vogel broedt in het riet of tussen struiken en bomen. In het Rivierenhof vanaf nu ook in kunstwerken. Waterhoentjes herken je aan hun rode bek en rode voorhoofdschild. Hun snavels eindigen op een gele punt.

(Foto: Peter Van Der Jeught)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)