Select Page

Reus René komt uit zijn kot

Reus René komt uit zijn kot

Reus René van de ‘Vrienden van de Volkstuinen’ roept iedereen op, tuinder of niet, om een mondmasker te dragen.

Patrick Ibens van de ‘Vrienden van de Volkstuinen’ brengt verslag uit van het recente initiatief van hun reus: “Reus René komt uit zijn kot. Hij wil onze medeburgers sensibiliseren om iedereen bewust te maken om een mondmasker te dragen. Je kan hem nog op verschillende plaatsen tegenkomen. Afgelopen weekend stond hij op het Eksterlaar en aan het rond punt Drakenhoflaan- Mortselsesteenweg.” Afhankelijk van de maatregelen tegen het coronavirus, zal de reus nog op andere plaatsen in Deurne te zien zijn.

De reus werd in 2012 gebouwd omdat het district Deurne een groot hart voor volkstuinieren heeft. In het district zijn de meeste volkstuinen van Vlaanderen. Als figuur werd gekozen voor René die 25 jaar toezichter van de volkstuinen is geweest en heeft mee de vzw Volkstuinen heeft opgericht. De reus is 4,35m lang en weegt ongeveer 50kg.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)