Select Page

Op de koffie in de wereldwinkel

Op de koffie in de wereldwinkel

Op zaterdag 8 mei 2021, World Fair Trade Day, nodigen de vrijwilligers van wereldwinkel Deurne op het Vosplein (Borgerhout) al hun sympathisanten uit een kopje zwart goud te komen drinken onder de slogan ‘Kom op de koffie bij Oxfam, en ontdek de wereld achter de winkel.’

Waarom zet de wereldwinkel koffie in de kijker? Koffie was naast rietsuiker het eerste product dat de wereldwinkels 50 jaar geleden verkochten. Het is bovendien naast de chocolade het ‘sterproduct’ van de wereldwinkel. De Oxfam-wereldwinkels waren de eerste winkels in België die aan de slag gingen met eerlijke koffie en kunnen zich met recht de fairtrade koffiepionier van België noemen. Ondertussen is het ook nog steeds de bestverkochte fairtradekoffie van het land. Gezien het de 50ste  verjaardag is, is het dan ook een mooie gelegenheid om dit uit te lichten. Bezoekers krijgen indien gewenst een gratis kopje koffie wanneer ze een bezoekje brengen aan de wereldwinkel.

Aan deze 50ste  verjaardag is ook nog een wedstrijd gekoppeld. Deze start op World Fair Trade Day 8 mei en loopt de hele maand. Er zijn 50 ‘koffieverwenpakketten’ te winnen ter waarde van 50€. Bij elke aankoop krijgt de klant een ‘wedstrijdlotje’ met code.

Oxfam wereldwinkel Deurne, Vosstraat 7, Borgerhout

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)