Select Page

Deurne ontwaakt met een nieuwe buurtmobiel

Deurne ontwaakt met een nieuwe buurtmobiel

De buurtmobiel van Deurne, het rijdend infopunt van het district, werd door streetartkunstenaar SMOK onder handen genomen. Op de voorstelling van de gepimpte ‘caravan’ werd eveneens het programma ‘Deurne ontwaakt’ gepresenteerd.

Tijdens het lente-evenement ‘Deurne Ontwaakt’, van 21 april tot en met 1 mei 2021, nodigt district Deurne al haar inwoners uit om buiten te komen én het district eens op een andere manier te ontdekken.

Programma

Deurne speelt: woensdag 21 april 2021

In Deurne-Noord zorgen vijf superhelden voor een tocht langs leuke speelplekken met allerlei doe-opdrachten. In Deurne-Zuid stelt Robbie Cleiren bijzondere plekken voor in de buurt Arena en in het Boekenbergpark.

Laat Deurne blinken: zaterdag 24 april 2021

Iets meer dan 80 straten (ongeveer 1500 gezinnen) maken hun straat die dag wat mooier. Alle deelnemers ontvangen een mooie beloning. Het district verdeelt ongeveer 1200 bloembakken met bijhorende potgrond en plantjes en 500 ‘Dees is wel Deurne’-deurmatten.

Deurne ontdekt: zaterdag 24 en 25 zondag april 2021

‘Deurne ontdekt’ zet het erfgoed in het district prominent in beeld. Gewapend met de diverse video- en audiogidsen van het district kan iedereen op stap om Deurne op een alternatieve manier te ontdekken.

Deurne fietst (al héél lang): zaterdag 1 mei 2021

Deurne eert zijn wielrenners. Met een boek én 3 verschillende fietstochten: een fietszoektocht naar Deurnse wielerhelden voor heel het gezin (10,5 km), een tocht langs velden en water (52 km) én een kilometervreter (100 km) langs nostalgische wielerplekjes.

Meer info: www.deurneontwaakt.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)